
Plovs ir ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens, ko iecienījuši daudzi. Lielākoties to tradicionāli gatavo ar gaļu, taču šoreiz piedāvājam “budžeta” recepti – bez gaļas, taču tas nenozīmē, ka šis ēdiens būs mazāk gards. Tieši otrādi – jūs brīnīsieties, cik garšīgs tas izdodas, ja uzmanīgi sekosiet pagatavošanas instrukcijai.
Plovs ir tradicionāls ēdiens, kas ir populārs daudzās kultūrās, īpaši Austrumeiropā, Centrālāzijā, Vidusāzijā, Kaukāzā un arī Tuvo Austrumu valstīs. Tas parasti ir vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, kas sastāv no rīsiem, gaļas, sīpoliem, burkāniem un dažādām garšvielām.
Plovu var pasniegt gan svētkos, piemēram, daudzās valstīs tas ir īpašs ēdiens tieši kāzās vai dzimšanas dienās – tad tas ir kā galvenā vakara “nagla”. Bet, protams, plovu var gatavot arī ikdienā, palutinot sevi un savu ģimeni.

Tātad, plovs bez gaļas – kas būs nepieciešams?
Izpildi testu!
Sastāvdaļas:
1 glāze rīsu
1 kāpostgalviņa
2 paliela izmēra burkāni
1 paliels sīpols
3 ēdamkarotes tomātu mērce (nevis kečups!)
Eļļa, sāls, pipari
Garšaugi – pēc izvēles
Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:
Tevi noteikti interesēs
- Marikas sirds atklāsme: “Šādā vecumā ir grūti atrast patiesumu” jeb kā ienākumi ietekmē iepazīšanos
- Cieņas robežas kāzās: kāpēc dēla māti nosēdināja pie personāla galda un kā šo situāciju atrisināja pati Dace
- Večuks pie veikala ”Depo” man katru dienu dāvināja margrietiņu- vēlāk piebrauca limuzīns un šoferis man pasniedza dīvainu paciņu
- No 5.janvāra mainās pakalpojumu sniegšanas kārtība šajā Latvijas pilsētas CSDD
- Seni ticējumi un zīmes par 8. decembri: ko patiesībā nozīmē, ja šīs dienas rītā satiekat baltu kaķi
- LATB autovadītājiem atgādina: par konkrētu pārkāpumu likumsargi uz ceļa var pat jums konfiscēt auto







