Plovs ir ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens, ko iecienījuši daudzi. Lielākoties to tradicionāli gatavo ar gaļu, taču šoreiz piedāvājam “budžeta” recepti – bez gaļas, taču tas nenozīmē, ka šis ēdiens būs mazāk gards. Tieši otrādi – jūs brīnīsieties, cik garšīgs tas izdodas, ja uzmanīgi sekosiet pagatavošanas instrukcijai.
Plovs ir tradicionāls ēdiens, kas ir populārs daudzās kultūrās, īpaši Austrumeiropā, Centrālāzijā, Vidusāzijā, Kaukāzā un arī Tuvo Austrumu valstīs. Tas parasti ir vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, kas sastāv no rīsiem, gaļas, sīpoliem, burkāniem un dažādām garšvielām.
Plovu var pasniegt gan svētkos, piemēram, daudzās valstīs tas ir īpašs ēdiens tieši kāzās vai dzimšanas dienās – tad tas ir kā galvenā vakara “nagla”. Bet, protams, plovu var gatavot arī ikdienā, palutinot sevi un savu ģimeni.
Tātad, plovs bez gaļas – kas būs nepieciešams?
Izpildi testu!
Sastāvdaļas:
1 glāze rīsu
1 kāpostgalviņa
2 paliela izmēra burkāni
1 paliels sīpols
3 ēdamkarotes tomātu mērce (nevis kečups!)
Eļļa, sāls, pipari
Garšaugi – pēc izvēles
Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:
Tevi noteikti interesēs
- Braucu pa Jēkabpils apvedceļu, kad pēkšņi priekšā esošais šoferis izskrēja no auto un metās pie manis – stāstu, kas notika tālākby Sandra Vīgante
- ”Es pie tevis pārvāktos, ja aicinātu…” — mans 52 gadus vecais kavalieris teica jau trešajā randiņā: drīz es sapratu, kāpēc tāda steigaby Rinalds Bergmanis
- Man bija nedaudz pāri četrdesmit, kad uzzināju, cik oriģināli var atbildēt uz jautājumu “Ko tu pašlaik dari?”by Rinalds Bergmanis